Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNE DOLOČBE

Podatki upravljavca

Upravljavec spletne strani je tisti, ki upravlja z vsebinoosebnimi podatki in varstvom potrošnikov ter drugimi vprašanji, ki jih urejajo pravni pogoji in je lahko vsaka pravna oseba (podjetje, zavod, društvo, drugo). Upravljavec je lahko tudi druga pravna oseba, ki pogodbeno obdeluje osebne ali druge podatke oziroma opravlja druge dejavnosti za upravljavca.

Upravljavec te spletne strani in podatkov povezanih z njo je:
Naziv pravne osebe: Dobra avtopralnica, Roman Janežič s.p.

Naslov pravne osebe: Slovenčeva 9
Pošta in kraj: 1000 Ljubljana
Davčna št.: 98088882
Matična št.: 8607419000
Kontaktni elektronski naslov: info@dobraavtopralnica.si
Kontaktna telefonska številka: 070 838 110

Spletno mesto

Pravni pogoji so namenjeni uporabnikom spletnega mesta: www.dobraavtopralnica.si

Zakonodaja

Za presojo teh pravnih pogojev se uporablja slovenska zakonodaja.

Pravni pogoji so pripravljeni skladno z določbami Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, Zakona o varstvu potrošnikov, Zakona o varstvu osebnih podatkov ter druge področne nacionalne in evropske zakonodaje.

Pravna načela

1. Upravljavec spoštuje načela zakonitosti in poštenosti pri upravljanju s spletno stranjo, obdelovanju osebnih podatkov in sklepanju pravnih poslov.
2. Upravljavec ravna pri opravljanju storitev v skladu z dobrimi poslovnimi običaji in pri izpolnjevanju svojih obveznosti upošteva skrbnost dobrega strokovnjaka.
3. Upravljavec spoštuje načelo jasnosti in s temi pravnimi pogoji jasno in razumljivo obvešča uporabnike o namenih obdelave osebnih podatkov.
4. Upravljavec spoštuje načelo sorazmernosti pri obdelavi osebnih podatkov. Obdeluje le tiste, ki so po obsegu primerni glede na namene, za katere se zbirajo in po potrebi nadalje obdelujejo.

Krajevna veljavnost

Pravni pogoji veljajo za vse uporabnike, ne glede na državo dostopa in za vse pravne posle, ne glede na sedež uporabnika.

OSEBNI PODATKI

Obdelava osebnih podatkov

Upravljavec lahko obdeluje osebne podatke uporabnikov spletnega mesta, naročnikov storitev in posameznikov v pravnih osebah, s katerimi poslovno sodeluje.

Pravni pogoji opredeljujejo način obdelave osebnih podatkov takih posameznikov, ki so sklenili pogodbo oziroma naročili storitev, če je obdelava osebnih podatkov potrebna in primerna za sklenitev pogodbe oziroma naročilo ali za izpolnjevanje pogodbe.

Pravni pogoji opredeljujejo tudi način obdelave osebnih podatkov, za katere ima upravljavec podlage v zakonu ali za katere je pridobil pisno privolitev posameznika, v kolikor se osebni podatki vnašajo neposredno na spletni strani upravljavca.

Namen zbiranja osebnih podatkov

Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnikov za sledeče namene:

  1. pošiljanje e-novic
  2. povpraševanje uporabnikov
  3. spletne storitve
  4. tržne raziskave in statistiko

Vrste osebnih podatkov

Upravljavec lahko obdeluje sledeče osebne podatke uporabnikov:
ime in priimek
elektronski naslov
naslov stalnega ali začasnega prebivališča
stacionarno in/ali mobilno številko

Osebna privolitev uporabnika

Upravljavec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi pravnimi pogoji.

Evidenca osebnih podatkov

Upravljavec zagotavlja uporabnikom seznanitev z osebnimi podatki uporabnika, ki jih upravljavec obdeluje. Upravljavec ima vzpostavljen register zbirk osebnih podatkov pri nadzornem organu, ki jih obdeluje skladno z zakonom.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim

Upravljavec ne posreduje osebnih podatkov uporabnikov tretjim osebam, razen če ima za to pisno soglasje uporabnika. Upravljavec lahko posreduje osebne podatke uporabnikov v primeru kazenskih in civilnih postopkov v obsegu, kot ga določa zakonodaja.

Piškotki

Upravljavec zagotavlja uporabnikom obvestilo o uporabi piškotkov na vidnem mestu na spletni strani, ko uporabnik obišče spletno mesto upravljavca. Uporabnik v obvestilu zagotavlja ažurne podatke o piškotkih, zlasti:
1. vrste in poimenovanja piškotkov,
2. namen njihove uporabe in
3. čas trajanja posameznega piškotka.

Upravljavec zagotavlja obvestilo brez privolitve v kolikor uporablja te piškotke:
1. piškotki, ki so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju in
2. piškotki, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Upravljavec zagotavlja obvestilo s privolitvijo uporabnika v vseh ostalih primerih in uporabnika ustrezno obvešča o možnostih nastavitev piškotkov. Upravljavec brez izrecne privolitve ne uporablja piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev. Upravljavec zagotavlja možnost naknadne spremembe privolitve uporabnika s tem, da obvestilo ohranja na vidnem mestu na spletni strani.

Upravljavec obvestilo zagotavlja na posebni povezavi na spletni strani.

AVTORSKE PRAVICE

Pravni dokument

Besedilo teh pravnih pogojev je v posesti upravljavca in ga je prepovedano kopirati, distribuirati ali kako drugače razpolagati s tem besedilom, razen izjem, ki jih dopušča zakon. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Besedila na spletni strani

Vsebine in besedila na spletni strani upravljavca je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb sodelovanja med upravljavcem in uporabnikom. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Fotografije in avdiovizualna dela na spletni strani

Vse slike, video posnetki in druga avdiovizualna dela, ki so objavljena na spletni strani so avtorsko delo upravljavca in jih je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb sodelovanja med upravljavcem in uporabnikom.
Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

UPORABA SPLETNEGA MESTA

Pomen uporabe spletnega mesta

Uporaba tega spletnega mesta pomeni:
1. ogledovanje vsebin na spletni strani,

lahko pomeni pa tudi:
2. izpolnjevanje obrazcev na spletni strani,
3. naročanje izdelkov ali storitev na spletni strani,
4. registracija uporabnika,
5. uporaba spletne aplikacije,
6. možnost komentiranja uporabnikov,
7. druge vrste uporabe glede na vsebine spletnega mesta.

Pravila uporabe spletnega mesta

Uporabniki morajo spletno mesto uporabljati odgovorno in brez povzročanja škode.

Prepovedano je:
1. kršiti avtorske pravice tretjih oseb oziroma kršiti druge pravice intelektualne lastnine tretjih oseb,
2. kršiti osebnostne pravice tretjih oseb (verska, politična prepričanja, zdravstveno stanje in druge z zakonom zaščitene pravice),
3. spodbujati sovraštvo ali nasilna dejanja,
4. spodbujati jemanje nedovoljenih substanc,
5. spodbujati ribarjenje na spletu (phishing),
6.namerno razširjati viruse, črve, pomanjkljivosti, trojanske konje, poškodovane datoteke, potegavščine ali druge vsebine oziroma elemente uničevalne ali varljive narave,
7. uporabljati spletno mesto z namenom nezakonite izmenjave datotek s pomočjo naprednega omrežnega povezovanja enakovrednih računalnikov (peer-to-peer),uporabljati sistem za rudarjenje bitcoinov in drugih elektronskih valut,izvajati druga dejanja, ki kršijo ali spodbujajo ravnanje, ki pomeni kršitev kazenskih predpisov ali drugih veljavnih predpisov in pravic tretjih oseb.

Odgovornost uporabnika

1. Uporabnik je dolžan zapustiti spletno mesto, v kolikor se ne strinja s pravnimi pogoji.

2. Uporabnik je dolžan spletno mesto uporabljati na način, da ne povzroča škode spletnemu mestu ali upravljavcu namerno ali iz malomarnosti.

3. Uporabnik lahko obvesti upravljavca o tehničnih motnjah ali nedelovanju spletne strani oziroma vsebin, v kolikor motenj ali nedelovanja upravljavec zaradi zunanjih vzrokov ne zazna. Ko mu lahko nastane škoda, pa je to dolžan nemudoma storiti.

Odgovornosti upravljavca

Upravljavec odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali drugih vzrokih, na katere upravljavec nima vpliva. Upravljavec se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe spletne strani in vsebin uporabnikom.

Upravljavec ne prevzema odgovornosti in uporabnik ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:
1. škode, ki jo utrpi uporabnik ob nepravilni uporabi spletnega mesta upravljavca ali ob neupoštevanju teh pravnih pogojev,
2. slovničnih napak v besedilih,
3. če spletno mesto ne deluje 24ur/7 dni na teden 100%,
4. neustreznosti vsebin na spletni strani (vsebine na spletni strani so informativne narave in v nobenem primeru ne morejo nadomestiti mnenj ustreznih strokovnjakov, razen če je to izrecno napisano),
5. povezav do spletnih mest tretjih oseb (za vsebine na spletnih mestih tretjih, upravljavec ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

PRODAJA STORITEV

Ponudba storitev

Storitve so podrobno predstavljene v ponudbi, ki je dostopna na spletni strani upravljavca. Upravljavec ima na spletni strani opredeljene lastnosti ter ceno storitev, morebitne popuste in akcije, načine naročanja in plačila ter pravice kupcev.

Kupec je pred potrditvijo naročila seznanjen s temi pravnimi pogoji in se ob naročilu z njimi strinja. Kupec je seznanjen, da se s potrditvijo pravnih pogojev in naročila izdelka šteje pogodba za sklenjeno.

Naročilo storitev

1. Kupec izbere storitve, ki se shranijo v nakupovalni košarici ali na drug ustrezen način na spletni strani.
2. Kupec odda svoje naročilo storitve preko spletne naročilnice ali spletnih obrazcev, ki so dostopni na spletnih straneh upravljavca.
3. Upravljavec kupcu zagotavlja možnost pregleda naročenih storitev pred plačilom in možnost ustreznih popravkov pred oddajo naročila.
4. Kupec v spletno naročilnico vnese tudi zahtevane osebne podatke, ki jih upravljavec potrebuje za izvedbo naročila.
5. Po potrditvi naročila, kupec prejme samodejni odgovor o prejemu naročila oziroma ga upravljavec ustrezno na drugi način obvesti o prejemu naročila.

Cene storitev

1. Vse cene so izražene v €.
2. Upravljavec cene lahko spreminja in veljajo takoj po objavi. Za že potrjena naročila, ostanejo v veljavi cene iz naročila.
3. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo, razen če je drugače navedeno.

Plačilo storitev

Upravljavec zagotavlja možnost plačila storitev z naštetimi načini plačila:
plačilo po povzetju z gotovino ali kartico

Rok izvedbe storitev

Rok izvedbe storitev je določen za vsako stranko posebej zaradi individualne obravnave oziroma specifične narave storitve.

Dostava ali prevzem storitev

V primerih, ko upravljavec izvaja storitve osebno (na izobraževanjih, seminarjih, osebnih posvetih, ipd.) se storitev šteje za opravljeno, ko je storitev izvedena do konca.

Uveljavljanje reklamacij

Reklamacije lahko kupec posreduje pisno na elektronski naslov ali naslov upravljavca:
Elektronski naslov: info@dobraavtopralnica.si
Naslov: Slovenčeva 9, 1000 Ljubljana

Uveljavljanje garancij

Garancijo na izdelek lahko kupec uveljavlja pisno na elektronski naslov ali naslov upravljavca:
Elektronski naslov: info@dobraavtopralnica.si
Naslov: Slovenčeva 9, 1000 Ljubljana

Posebni dogovori

Ne glede na določbe teh pravnih pogojev, lahko upravljavec in naročnik dogovorita vsebine drugače, v kolikor sta oba soglasna, v skupnem zasledovanju inetresa obeh. Upravljavec je zavezan, da posebni dogovori v nobenem smislu ne morejo naročniku zagotoviti manj pravic, kot mu jih zagotavljajo ti pravni pogoji.

Omejitev odgovornosti

Upravljavec se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost vseh podatkov, ki jih ima objavljene na spletni strani. Upravljavec ne odgovarja za napake v besedilu ali neažurnost podatkov. Na spletni strani upravljavca so slike simbolične, razen kjer je izrecno navedeno, da slika odraža dejansko stanje. Šteje se, da je uporabnik seznanjen in se strinja, da upravljavec ni odgovoren za zamude dostavne službe in ne za poškodovanje embalaže storitve, ki jo pošilja.

Upravljavec za izvedbo storitev odgovarja v skladu z veljavnimi predpisi, ki veljajo za njegovo dejavnost ali poklic.

Upravljavec ne odgovarja za uspeh v primerih nudenja storitev, kjer je potrebna aktivnost naročnika in naročnik svojega dela ne opravi v skladu z dogovori.

KONČNE DOLOČBE

Zavezujoča narava pravnih pogojev

1. Pravni pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta upravljavca.
2. Pravni pogoji so zavezujoči za vse pravne posle, ki se sklepajo na njihovi podlagi preko spletnega mesta upravljavca.
3. Pravni pogoji so sestavni del naročila kupca.
4. Uporabnik potrdi seznanitev in strinjanje s temi pravnimi pogoji pred naročilom storitve.

Spremembe pravnih pogojev

1. Upravljavec pravne pogoje redno posodablja z zakonskimi spremembami.
2. Upravljavec si pridržuje pravico do občasnih vsebinskih popravkov in sprememb pravnih pogojev.
3. Upravljavec bo svoje uporabnike obveščal o spremembah pravočasno v pisni obliki z elektronskim sporočilom.
4. Upravljavec zagotavlja arhiv sprememb pravnih pogojev, ki je vsakemu uporabniku dostopen s predhodno pisno zahtevo na kontaktni elektronski naslov upravljavca.

Reševanje sporov

Upravljavec in uporabnik se zavezujeta morebitna nesoglasja in spore reševati mirno in sporazumno. Kolikor sporazumna rešitev ne bo mogoča, je za reševanje spora pristojno sodišče v Republiki Sloveniji po sedežu upravljavca.

Časovna veljavnost

Pravni pogoji veljajo od: 04.01.2022 13:00